جاذبه های گردشگری

غذاهای قزوین ؛ خوشمزه‌ترین غذاهای ناشناخته

غذاهای قزوین ، از خوشمزه‌ترین‌ها هستند. استان قزوین با بناهای تاریخی متعدد و ویژگی‌های محلی منحصربه‌فرد، هنوز به اندازه کافی شناخته‌شده نیست. ویژگی‌های جغرافیایی این استان و ترکیب طبیعی متنوع، از کوهستان گرفته تا دشت، این استان را حائز اهمیت زیادی کرده است. به‌علاوه، قزوین در تاریخ، چند بار پایتخت کشور بوده است، به همین علت از بناهای تاریخی زیادی برخوردار است. تنوع غذاهای بومی و محلی چاشنی پرجاذبه‌ای برای دوستداران سفر محسوب می‌شود. در کنار گشت‌وگذار در بخش‌های تاریخی و طبیعت کم‌نظیر، غذاهای دوست‌داشتنی این استان، انگیزه سفر را دو برابر خواهند کرد.

جغرافیای استان قزوین؛ غذاهای منحصربه‌فرد

استان قزوین توسط رشته‌کوه البرز احاطه شده است. در البرز مرکزی، کوه‌های رامند و خرقان، از موقعیت‌های کم‌نظیر آب‌وهوایی و جغرافیایی قرار دارند. اقلیم به طور مستقیم در نوع غذاهای سنتی یک استان تأثیر زیادی دارد. ازاین‌رو، غذاهای قزوین ، سفره رنگین و متفاوتی برای گردشگران و اهالی خواهند ساخت. در ادامه به چند غذای مشهور این استان اشاره خواهیم کرد، با سفرزون همراه باشید.

معرفی غذاهای قزوین

قیمه نثار

قیمه نثار

در بین غذاهای قزوین، قیمه نثار معروف‌ترین است. این غذا، از خوراک‌های رسمی، در مراسم و مهمانی‌ها بوده است. قیمه نثار ترکیبی از برنج، گوشت گوسفندی، خلال پرتقال یا نارنج، پیازداغ، زعفران، زرشک، خلال بادام، خلال پسته، رب گوجه‌فرنگی و ادویه است و معمولاً با سبزی‌خوردن و ماست سرو می‌شود. حتماً در سفر به قزوین قیمه نثار را امتحان کنید. تجربه طعم متفاوت این غذای سنتی محبوب، یادتان خواهند ماند.

کوکوشیرین

کوکوشیرین

کوکوشیرین

کوکوشیرین پر از ادویه و طعم است. این غذا یکی از معروف‌ترین غذاهای قزوین است و معمولاً در کنار غذاهای دیگر سرو می‌شود. همان‌طور که از اسمش پیداست طعم غالب آن شیرین است. موادی که در این غذا استفاده می‌شوند عبارت‌اند از: سیب‌زمینی، زعفران، تخم‌مرغ، ماست، روغن، پودر، هل، آرد، شکر و گلاب. کوکوشیرین شبیه کوکو سیب‌زمینی است. اما همان‌طور که گفته شد در آن شکر و گلاب هم وجود دارد.

شیرین‌پلو قزوینی

شیرین پلو | غذاهای قزوین

شیرین پلو | غذاهای قزوین

شیرین‌پلو به گوش همه آشناست. دلیل آن این است که در بسیاری از استان‌ها در رده غذاهای محلی قرار می‌گیرد و هر استان و منطقه یک شیوه در پخت آن دارد. مواد تهیه آن تقریباً مشابه است. در شیرین‌پلوی قزوینی از سیب‌زمینی، زعفران، تخم‌مرغ، ماست، روغن، هل، آرد، شکر و گلاب استفاده می‌شود.


برای دریافت راهنمای سفر به قزوین کلیک کنید.


دُیماج قزوینی

شیرین پلو

دُیماج قزوینی

دیماج درواقع نوعی عصرانه است. اگر در سفر به قزوین فصول گرم سال را انتخاب کردید، پیشنهاد می‌کنیم این غذا را حتماً امتحان کنید. دیماج یا دگماژ از تکه‌های نان، پنیر، سبزی، گردو، پیازداغ و زردچوبه درست می‌شود. در شکل مرسوم دیگری، تکه‌های نان لواش قزوینی را به طور به‌خصوص برای تهیه دیماج استفاده می‌کنند. بهتر است که در تهیه این عصرانه خوشمزه از پنیر کهنه استفاده شود. بسیاری از قزوینی‌ها با این غذای ساده در سیزده‌بدرها در سفره صبحانه و عصرانه خود را رنگین می‌کنند. در مواقعی که دسترسی به پنیر کهنه یا پنیر کوزه‌ای محلی مشکل بود، می‌توان از پنیر لیقوان محلی یا پنیر گوسفندی استفاده کرد.

آش دوغ قزوینی

آش دوغ

آش دوغ

یکی دیگر از غذاهایی که در چند شهر و استان ایران، شهرت عمومی دارد آش دوغ است. بسیاری بر این اعتقادند که آش دوغ اصالتی اردبیلی دارد. اما قزوینی‌ها هم در پخت این آش شیوه خاص خود را دارند. توصیه می‌کنم این مزه متفاوت آش دوغ را در قزوین حتماً امتحان کنید. مخصوصاً اگر هوا کمی خنک باشد. در این آش حبوبات، برنج، سبزی آش، دوغ چکیده، پیازداغ، سیرداغ و نعناداغ مواد اولیه تهیه هستند. معمولاً گوشت‌های قلقلی سرخ‌شده هم در انتها به آن اضافه می‌کنند. بعضی اوقات هم در ابتدا از گوشت قلم در طبخ استفاده می‌شود و از ابتدا با پیاز و فلفل و زردچوبه پخته می‌شود و پس از طبخ، رشته رشته‌اش می‌کنند. و به حبوبات و برنج که جداگانه پخته شدند، اضافه می‌شود.

آش ماش پیازو قزوین

آش ماش پیازو قزوین

آش ماش پیازو قزوین

اسم این غذا شاید بیشتر شما را یاد شیراز بیندازد. اما یک غذای اصیل قزوینی است که طعم بسیار به‌یادماندنی برای شما خواهد داشت. این آش مقوی، از برنج، لوبیا چشم‌بلبلی، عدس و ماش، گوشت، پیاز، دارچین و نمک و فلفل به میزان دلخواه درست می‌شود. همان‌طور که می‌بینید حبوبات فراوانی در تهیه این آش به کار می‌رود. به‌علاوه این آش بسیار لعاب‌دار است.

جوجه بروستد

جوجه بروستد |غذاهای قزوین

جوجه بروستد | غذاهای قزوین

این غذا یکی از محبوب‌ترین‌ها در بین غذاهای قزوین است. گرچه این غذا از غذاهای سنتی قزوین محسوب نمی‌شود اما در سفر به قزوین باید حتماً آن را امتحان کرد. در تهیه این غذا از مرغ، سیب‌زمینی سرخ‌کرده، سوپ شیر، نان باگت و خیارشور استفاده می‌شود. تهیه این غذا خیلی زمان‌بر و سخت نیست. اما مزه خوش آن لای دندان‌هایتان خواهد ماند.

مشکوفی قزوین

مشکوفی قزوین

مشکوفی قزوین

این دسر خوشمزه، فقط در قزوین طبخ نمی‌شود. در شهرهای دیگر هم نمونه‌هایی از مشکوفی را می‌توانید پیدا کنید. اما مشکوفی قزوین را از دست ندهید. چرا که قزوینی‌ها در طبخ آن مهارت دارند و آن را به شیوه خاصی می‌پزند. در تهیه این دسر از کره، وانیل، شیر، گلاب، نشاسته، شکر و زعفران استفاده می‌شود و شکل آن شبیه ژله است.


برای آشنایی بیشتر با دیدنی های قزوین کلیک کنید.


 

منبع : مجله گردشگری سفرزون

لینک کوتاه: http://knvd.ir/pyz32
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا