چگونه از سرویس گوگل میت (Google Meet) استفاده کنیم؟

گوگل میت یکی از سرویسهای موفق در برقراری ویدیوکنفرانس است که به طور ویژه برای تعداد بالا و در حد 100 نفر طراحی شده است. در ادامه نحوه استفاده از گوگل Meet را با هم مرور خواهیم کرد.
امروزه با شیوع ویروس کرونا تقریبا اکثر آموزشهای علمی، مدارس و کنفرانسهای کاری به صورت مجازی انجام میشوند. در این میان پلتفرمهای مختلفی وجود دارند که در زمینه برقراری تماس تصویری و ایجاد کنفرانسهای ویدیویی به کمک کاربران میآیند تا بتوانند کار و فعالیتهای علمی خود را همچنان در دوران قرنطینه ادامه دهند. در کنار اپلیکیشنهایی نظیر اسکایپ، زوم، ProfiConf و دهها سرویس دیگر که میتوان از آنها برای برقراری ویدیو کنفرانس استفاده کرد، سرویس گوگل میت یکی از بهترین اپلیکیشنهای برقراری تماس تصویری گروهی است.
اگر برای برقراری تماس تصویری گروهی و یا ویدیو کنفرانس به دنبال یک سرویس کارآمد هستید، گوگل Meet میتواند انتخاب شایستهای برای شما باشد. پیشتر در پلازامگ به معرفی بهترین اپلیکیشنها برای ویدیو کنفرانس پرداخته بودیم، اما امروز به توضیح درباره سوال گوگل میت چیست خواهیم پرداخت و نحوه آموزش استفاده از گوگل میت را با هم مرور خواهیم کرد.
آنچه در ادامه میخوانید:
گوگل میت (Google Meet) چیست؟
گوگل میت یکی از سرویسهای ویدیوکنفرانس کمپانی گوگل است که به کاربران این امکان را میدهد بیش از 100 نفر به صورت همزمان در یک ویدیو کنفرانس شرکت کنند که این تعداد در حالت پلتفرم تجاری به 250 نفر میرسد. یکی از بهترین ویژگیهای سرویس گوگل Meet رایگان بودن آن است و علاوه براین تمام جلسات ویدیویی در حین انتقال رمزگذاری میشوند تا از جاسوسی مکالمات انجام شده ممانعت به عمل آورد.
گفتنی است گوگل پس از عرضه سرویسهایی نظیر Hangouts، سرویس Duo و Chat سرویس گوگل میت را در اختیار کاربران خود قرار داد تا از این طریق بتوانند کنفرانسهای ویدیویی خود را برگزار کنند. این در حالی است که تا پیش از سال 2020 برای استفاده از سرویس ارتباط تصویری گوگل میت حتما میبایست طرح G Suite خریداری میشد، اما اخیرا گوگل نحوه استفاده از گوگل میت را کاملا رایگان کرده و آن را در دسترس عموم قرار داده است. در واقع همه کاربران میتوانند با داشتن حساب کاربری جیمیل از گوگل Meet به صورت رایگان استفاده کنند.
اگرچه سرویسهایی نظیر Hangouts با امکان تماس ویدیویی 25 نفره یا Duo با قابلیت ویدیو کنفرانس 12 نفره همچنان محبوبیت بالایی در میان کاربران دارند، اما سرویس گوگل میت به طور ویژه برای ویدیو کنفرانسهای با تعداد بالا و در حدود 100 نفر طراحی شده است و کاربران آن معمولا از میان مشاغل و سازمانهای مختلف است. سرویس گوگل Meet در همه مرورگرها قابل اجرا است اما از آنجا که این سرویس از محصولات انحصاری گوگل محسوب میشود، طبیعتا اجرای آن در مرورگر کروم بهتر انجام میشود. خبر خوب آنکه گوگل Meet تنها مختص به دسکتاپ نیست و در اندروید و iOS نیز به خوبی اجرا میشود.
چگونه از سرویس گوگل میت استفاده کنیم؟
خوب است بدانید برای برقراری کنفرانس ویدیویی Google Meet به حساب کاربری گوگل و یا اکانت G Suite نیاز خواهید داشت. اگر پیشتر در جیمیل برای خود یک ایمیل ساختهاید، ادامه آموزش گوگل میت را از پلازامگ دنبال کنید:
نحوه کار با گوگل میت در PC و Mac
اگر از یک کامپیوتر با سیستم عامل ویندوز و یا یک Mac استفاده میکنید برای نصب گوگل میت و راهاندازی آن روی سیستم خود دستورالعمل زیر را به ترتیب انجام دهید.
- در ابتدا مرورگر سیستم خود را باز کرده و به وبسایت گوگل میت مراجعه کنید.
- حال روی عبارت New Meeting کلیک کنید.
- در صورت لزوم برای جلسه خود یک نام مستعار وارد کنید. (مخصوص کاربران G Suite)
- حال کافی است روی دکمه Join Now کلیک کنید.
برای دعوت افراد به جلسه ویدیویی خود در گوگل Meet روی دکمه Meeting Details که در گوشه پایین سمت چپ نمایشگر قرار دارد کلیک کنید. حال کافی است لینک ایجاد شده را کپی کرده و با هر کس که مایل هستید در کنفرانس ویدیوییتان حضور داشته باشد به اشتراک بگذارید. البته میتوانید برای دعوت کردن مخاطبین خود از دکمه Add People که در گوشه بالا سمت راست نمایشگر قرار دارد، استفاده کنید. حال گزینه Invite را انتخاب کرده و سپس آدرس ایمیل فرد موردنظر خود را وارد کنید.
نحوه کار با گوگل میت در اندروید و iOS
اگر قصد دارید برنامه Google Meet را در گوشی خود اجرا کنید، پیشنهاد میشود ادامه این آموزش را از پلازامگ دنبال کنید. قبل از هر چیز اطمینان حاصل کنید که مطابق با سیستم عامل گوشی خود آخرین ورژن اصلی اپلیکیشن Google Meet را از گوگل پلی استور و یا اپ استور iOS دانلود کرده باشید.
- ابتدا اپلیکیشن Google Meet را در گوشی خود باز کنید.
- حال روی دکمه New Meeting که به شکل یک علامت + نمایش داده شده، ضربه بزنید.
- در صورت لزوم برای جلسه خود یک نام مستعار وارد کنید. (مخصوص کاربران G Suite)
- حال کافی است روی دکمه Join Meeting ضربه بزنید.
در ادامه برای آنکه مخاطبین موردنظر را به ویدیوکنفرانس خود دعوت کنید، روی دکمه Info که به شکل (i) نمایش داده میشود، ضربه زده و سپس گزینه Share را انتخاب کنید. حال از منوی باز شده مشخص کنید که ترجیح میدهید از چه روشی اطلاعات جلسه خود را با دوستان، خانواده و یا همکاران خود به اشتراک بگذارید.
چگونه به یک ویدیوکنفرانس در گوگل میت ملحق (Join) شویم؟
چندین روش مختلف برای جوین شدن در یک ویدیوکنفرانس که در گوگل Meet در حال برگزاری است، وجود دارد. در ادامه به چند روش محبوب کاربران که بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند، اشاره خواهیم کرد. بسته به اینکه برای پیوستن به یک ویدیوکنفرانس در گوگل میت از کدام طریق عمل میکنید میتوانید از یکی از روشهای جیمیل، Google Calendar، استفاده از لینک URL جلسه و یا تلفن که در ادامه توضیح داده میشود، کمک بگیرید.
از طریق جیمیل (Gmail)
- ابتدا به وبسایت جیمیل مراجعه کنید.
- در سمت چپ روی عبارت Join a Meeting کلیک کنید.
- حال کد جلسه یا نام مستعاری که دریافت کردهاید را در کادر مربوطه وارد کنید.
- در نهایت روی دکمه Join کلیک کنید.
گوگل اخیرا طی آپدیت جدیدی که برای اپلیکیشن جیمیل نسخه گوشی هوشمند خود ارائه کرده است یک تب اختصاصی به نام Meet برای گوگل میت درنظر گرفته است. اگر قصد دارید با استفاده از جیمیل گوشی خود به یک ویدیو کنفرانس در گوگل میت ملحق شوید، کافی است به بخش Meet جیمیل خود رفته و دعوتنامههایی را که دریافت کردهاید را بررسی کنید.
از طریق تقویم گوگل (Google Calendar)
- ابتدا به آدرس Google Calendar رفته و آن را باز کنید.
- رویداد موردنظر را پیدا کرده و روی آن کلیک کنید.
- حال آپشن Join with Google Meet را انتخاب کنید.
- روی Join Now کلیک کنید.
از طریق آدرس URL لینک جلسه
- آدرس لینک جلسهای که برای شما ارسال شده را مشخص کنید.
- روی آدرس URL گوگل Meet کلیک کنید.
- در صورت لزوم منتظر تائید شوید تا در جلسه پذیرفته شوید.
از طریق تلفن
- شماره تلفن ارائه شده برای گوگل میت خود را مشخص کنید.
- شماره مذکور را با تلفن خود بگیرید.
- وقتی از شما خواسته شد، پین کد ارائه شده را وارد کرده و سپس روی دکمه # ضربه بزنید.
تنظیم ویژگی های گوگل میت
گوگل این امکان را به کاربر میدهد که در حین برقراری ویدیو کنفرانس یکسری از ویژگیها نظیر طرح و قالب، زیرنویسها و همچنین کنترل میکروفون و دوربین را تغییر دهد. البته در نظر داشته باشید که برخی از این ویژگیها نظیر ضبط کردن جلسه در نسخه رایگان این برنامه قابل استفاده نیست.
ظاهر جلسه را تغییر دهید
اگر با کامپیوتر و یا مک خود از گوگل میت استفاده میکنید برای تغییر ظاهر و قالب آن میتوانید روی دکمه More که با علامت سه نقطه عمودی نمایش داده میشود کلیک کرده و سپس روی Change Layout کلیک کنید.
حال میتوانید از میان گزینههای مختلف نظیر اتوماتیک، نمایش کاشی، حالت اسپاتلایت و اسلایدبار یکی را برحسب دلخواه انتخاب کنید. لایوتی که انتخاب میکنید تا دفعه بعدی که از گوگل میت استفاده میکنید حفظ خواهد شد.
کپشن های بسته را ببینید
فرقی نمیکند از PC یا مک وارد گوگل Meet شدهاید و یا یک گوشی اندرویدی یا آیفون دارید، در هر حال برای روشن یا خاموش کردن کپشنهای انگلیسی روی CC که زیر بخش More قرار دارد، کلیک کنید.
ویدیوها را با کیفیت بالاتر ارائه دهید
گوگل میت این امکان را برای کاربر مهیا میکند که در ضمن برقراری جلسه، فایلهای ویدیویی را با کیفیت بالا نیز نمایش دهد. این ویدیوها شامل ویدیوهای یوتیوب، گیفها و انیمیشنها است که ممکن است کاربر در حین برقراری جلسه برای توضیحات بیشتر به نمایش آنها نیاز داشته باشد. به خاطر داشته باشید برای استفاده از این ویژگی باید حتما از مرورگر کروم استفاده کنید؛ چرا که این امکان تنها در گوگل کروم پشتیبانی میشود.
- برای شروع در حالیکه جلسه برقرار است، روی دکمه Present now کلیک کرده و سپس از لیست آپشنهای باز شده Chrome tab را انتخاب کنید.
- در این حالت گوگل Meet تبهای باز شده در گوگل کروم را به شما نمایش داده و باید صفحه موردنظر خود را انتخاب کنید. بهتر است از قبل یک تب آماده در کروم حاوی فایل ویدیویی یا دیگر مدیای موردنظر خود آماده داشته باشید. با انتخاب تب موردنظر اطمینان حاصل کنید که آپشن Share audio حتما فعال باشد. حال گزینه Share را انتخاب کنید.
- کافی است ویدیوی موردنظر خود را در همان تب پخش کنید تا همه مخاطبین جلسه آن را دیده و بشنوند.
پیغام بفرستید
- در همه دیوایسها (PC، مک، اندروید و iOS) برای ارسال پیام باید روی دکمه Chat کلیک کنید. در برخی از دیوایسها این دکمه به شکل یک بابل تکست کوچک نمایش داده شده است.
- حال پیغامی که مایل هستید در جلسه ارسال کنید را وارد کرده و روی دکمه Send کلیک کنید.
صفحه نمایش خود را پرزنت کنید
- در همه دیوایسها (PC، مک، اندروید و iOS) روی دکمه More کلیک کرده و سپس گزینه Present Screen را انتخاب کنید. حال کافی است برای شروع نمایش روی گزینه Start Broadcast کلیک کنید.
- برای متوقف کردن نمایش مجددا به گوگل Meet بازگشته و روی Stop Broadcast کلیک کنید.
جلسه خود را ضبط کنید
- در کامپیوتر و مک روی دکمه More کلیک کرده و سپس گزینه Record Meeting را انتخاب کنید.
- پس از آن برای متوقف کردن عملیات ضبط میبایست روی دکمه Stop Recording کلیک کرد.
- توجه داشته باشید که شرکتکنندگان در جلسه متوجه عملیات ضبط خواهند شد. ویدیوی ضبط شده به صورت خودکار در گوگل درایو ذخیره خواهد شد.
نویز کنسلینگ را روشن کنید
گوگل Meet با استفاده از هوش مصنوعی صداها و نویزهای پسزمینه را فیلتر میکند. شما نیز میتوانید برای آنکه کیفیت صدای بهتری داشته باشید روی دکمه Settings کلیک کرده و با انتخاب Audio و فعالسازی Noise cancellation از این امکان استفاده کنید.
وبکم خود را متوقف و یا میکروفون را بیصدا کنید
- از هر دیوایسی که استفاده میکنید برای قطع و پخش کردن صدای میکروفون کافی است روی دکمه Round microphone کلیک کنید.
- به همین ترتیب روی آیکون Round camera کلیک کرده تا دوربین خود را خاموش و یا روشن سازید. گفتنی است این آیکون به شکل یک باکس که مثلث کوچکی در بالای آن قرار دارد نمایش داده میشود.
در این نوشتار به معرفی سرویس ویدئو کنفرانس گوگل Meet و آموزش کار با گوگل میت پرداخته شد. گفتنی است با شیوع ویروس کرونا و مجازی شدن مدارس، گوگل در آپدیتهای اخیر ویژگیهای جالبی را مختص برگزاری کلاسهای درسی به گوگل میت اضافه کرده است. از این ویژگیها میتوان به امکاناتی نظیر تخته وایتبرد دیجیتال، امکان ایجاد اتاقهای کوچکتر برای گروهبندی کردن دانشآموزان، بخش پرسش و پاسخ یا همان حالت Q&A و نظرسنجی اشاره کرد.
اگر برای شما هم این سوال پیش آمده که زوم بهتر است یا گوگل میت؟ باید گفت که هر دو ابزارهای مشابهی دارند، اما بزرگترین تفاوت میان آنها مدت زمان مکالمات رایگان است. در واقع گوگل میت از برقراری ویدیوکنفرانس 100 نفری تا 60 دقیقه به صورت رایگان پشتیبانی میکند، در حالیکه این مدت در Zoom تنها 40 دقیقه است. علاوه براین از آنجا که چندی پیش در Zoom مشکل امنیتی رخ داد، در حال حاضر کاربران بسیاری به استفاده از گوگل میت روی آوردهاند.
اگر شما هم تا به حال از این پلتفرم استفاده کردهاید، خوشحال میشویم نظرات خود را با ما و دیگر خوانندگان پلازامگ به اشتراک بگذارید.