آشپزی

خورش آلو مسما

خورش آلو مسما برای 4 نفر

آلو مسما از خوشمزه ترین خورش های محلی است که در استان های شمالی و با روش های مختلف طبخ می شود. در اینجا با روش طبخ گیلانی این خورش خوش طعم آشنا می شویم.

 

مرغ
4 تکه
برگه قیسی برای هر نفر
۲-۳ عدد
آلو سیاه برای هر نفر
۲-۳ عدد
پیاز متوسط
۲ عدد
شکر
۲ قاشق غذا خوری
زعفران ساییده شده
۱ قاشق چای خوری
رب گوجه ‌فرنگی
۱ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل و زرد چوبه
به مقدار لازم
روغن
به مقدار لازم

زمان تهیه ۱۵ دقیقه
زمان پخت ۱۲۰ دقیقه
برای پخت خورش مرغ و آلو بخارا و یا تهیه خورش آلو مسما، ۳ قاشق روغن سرخ کردنی در قابلمه بریزید و روی شعله ملایم داغ کنید و مرغ را در آن تفت دهید طوری که رویه آن طلایی شود. مرغ را بدون روغن بردارید و کنار بگذارید. پیاز را خرد کرده و در روغن باقی مانده بریزید و تفت بدهید تا کمی رنگ بگیرد.
آلو خیسانده را اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه بچرخانید. بهتر است هسته آلو را گرفته باشید. زردچوبه و زعفران حل شده ورب گوجه را دراندکی آب داغ را با اندکی نمک وفلفل به او و پیاز داغ اضافه کنید ویک چرخ بدهید دو لیوان آب بریزید و به جوش بیاورید.
مرغ سرخ شده را در قابلمه بگذارید، شعله را کم کنید، در قابلمه را ببندید و مرغ را به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید بپزد تا به روغن بنشیند.
این خورش باید کم آب و روغن دار باشد اگر در پایان پخت خورش مرغ و آلو آب زیاد داشت، درب قابلمه را باز بگذارید و شعله ر ا اندکی زیاد کنید تا مرغ به روغن بیافتد. اگر آلو بخارا که استفاده می کنید ترش بود و از طعم ترش در خورش خوشتان نمی آبد مقدار کمی شکر بریزید.
اگر آلو بخارا که استفاده می کنید ترش بود و از طعم ترش در خورش خوشتان نمی آبد مقدار کمی شکر بریزید.
درِ ظرف را بگذارید تا خورش کاملاً جا بیفتد.

سایر نکات

شیرینی خورش آلو مسما بستگی به ذائقه شما دارد. می توانید آن را مَلس یا شیرین‌تر تهیه کنید.
خواص آلو بخارا : کند کردن روند پیری، جلوگیری از یبوست، قوی کردن حافظه، پایین آوردن کلسترول، محافظت در برابر بیماری قلبی

همچنین ببینید

 

video

تبلیغات - خیریه همت خیریه همت
لینک کوتاه: http://knvd.ir/CHo37
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن
بستن
Hide picture